❂❂❂
KUBA – WYSPA JAK WULKAN GORĄCA
Karaibski kokos
Kokos jest orzechem, który składa się ze skorupy, miąższu kokosowego i wody kokosowej, będacej naturalnym izotonikiem.
❂❂❂
CHINY – PAŃSTWO ŚRODKA, GDZIE HISTORIĘ LICZY SIĘ NIE LATAMI, A DYNASTIAMI
Xinping
Rybacka wioska położona na brzegu rzeki Li meandrującej wśród skał krasowych.
❂❂❂
BAŁKANY – SĄ JAK NIEOSZLIFOWANY KAMIEŃ: PIĘKNE, TAJEMNICZE, WZBUDZAJĄ PODZIW, JAK I NIEPEWNOŚĆ
Albańskie migdały
Niełuskany owoc migdałowca (almond). Od tysięcy lat uprawia się go na Bliskim Wschodzie, w Basenie Morza Śródziemnego, na Kaukazie i w Kalifornii. Migdały słodkie są wartościowym źródłem: witaminy B2, E, błonnika (poprawiającego pracę jelit), nienasyconych kwasów tłuszczowych (korzystnie wpływających na tkankę mózgową i układ sercowo-naczyniowy) oraz pierwiastków mineralnych (potasu). Charakteryzują się wysoką zawartością argininy, aminokwasu, który wchodzi w skład karnityny (poprawiającej wydolność mięśni).
❂❂❂
GRECJA – NAJPIERW ZAUFAJ SWOJEMU NOSOWI, A POTEM SWOIM OCZOM